City trip Beijing, China

De stedentrip naar Beijing maakte deel uit van de Rondreis China:
https://youtu.be/QEnFu12OzGo.

In de middag van 7 oktober 2016 landden we in Beijing. We hadden ’s middags nog tijd voor een wandeling baar het Plein van de Hemelse Vrede, 1 van de grootste pleinen in de wereld.
De volgende dag zijn we met de metro naar het Park van de Tempel van de Hemel gegaan. In het park vind je Chinezen aan het sporten, dansen en allerlei spellen als kaarten en Mahjong spelen. Dit was misschien wel leuker om te zien, dan de Tempel van de Hemel zelf.
Ma de lunch namen we de metro terug naar de Verboden Stad in het centrum van Beijing. De Verboden stad  was het Chinese keizerlijk paleis in de tijd van de Ming en Qing dynastieën (1420-1912). In die periode was de Verboden Stad echt verboden voor iedereen die niet tot de keizerlijke familie behoorde of daar niet voor werkte.
Natuurlijk hebben ’s avonds we de beroemde Peking eend gegeten.
Na 2 dagen te hebben gewandeld op de Grote Muur zijn we verder gegaan met de Beijing tour. Het weer was prachtig om het Zomer Paleis te bezoeken. De keizers van de Ming en Qing dynastieën vluchtten hier zomers naar toe om de warmte en drukte uit de grote stad te vermijden. Nu werkt dat niet meer, er waren die dag 200.000 bezoekers.
We verlieten Beijing per nachttrein naar Xi’an.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *